Konstnären Sanna Blomqvist målar under namnet Sanna Sofia Gustner. Så här beskriver hon sin konst.

”Jag arbetar med en sagoliknande idévärld med fokus på figurer som ofta är kön- och ålderslösa. Jag har ett illustrativt uttryck i mina verk, lägger fokus på balans i färg och form samt jobbar mycket med att förmedla känslor. Jag vill att människor skall titta på mina figurer och känna någon form av samhörighet med dem och nyfikenhet inför de omgivningar som jag har byggt upp. Det som inspirerar mig mest är naturen, barnboksillustration och sagan i största allmänhet. Anledningen till att jag valde att använda just bildkonst som uttrycksmedel är att möjligheterna är oändliga och att man kan skapa precis vad man vill, som en liten minigud som bygger upp sina egna världar.”

Pin It on Pinterest

Shares
Share This