Om marknaden

à la London designmarknad vill stötta småskalig design och små kreativa företag.  Ett par gånger varje år samlar vi därför de bästa talangerna inom design, mode, konst och inredning och ställer till med inspirerande designmarkand.

Vår vision är att bredda marknadsbegreppet och bjuda på det mest spännande och nyskapande som händer inom design just nu. Vi vill skapa en mötesplats för ny design där framtidens formgivare få chansen att nå ut med sina kreationer.

Idén till à la London kom när vi letade efter en marknad till vårt eget hobbyprojekt och insåg att utbudet av marknader var uruselt i Göteborg. Det vi längtade efter var en Londoninspirerad marknad och bestämde oss för att starta en egen, à la London. Vår målsättning var att skapa något med samma härlig atmosfär som man hittar på marknader som Portobello, Spitalfield, Camden och Broadway Street Market.

Premiären var våren 2010 på Pusterviksbaren där 26 oetablerade designers sålde sina saker på Pusterviks dansgolv. Det blev en succé. Genom åren har vi haft marknader på Pustervik, Göteborgs Kulturkalas, Göteborgs Konserthuset, Borås Textile Fashion Center, Södra Larmgatan 11 och Auktionsverket Kulturarena.

Nyfiken på mer eller har du spännande idéer på hur vi kan samarbeta? Tveka inte att kontakta oss på crew@alalondon.se!

 

Therese Rask

Projektledare

Therese är möbeltapetserare, journalist och motorn i arrangörsduon. Hon har idéerna och visionerna. Hon är snabb och effektiv, men lämnar gärna organisationsbiten till Mattias. Det var designerna på à la London som inspirerade Therese till att själv våga satsa på hantverk och design, www.modernstories.se.

Mattias Rask

Marknadsutvecklare

Mattias är en organiserad man med business-fokus. Han är strategen och realisten som suckar över allt för vilda idéer. Han letar ständigt efter sätt att utveckla marknaden. Mattias är skeppets kapten (för att välja en metafor som han gillar) och styr à la London framåt.

Kontakta oss:

Mattias Rask: 0708-54 54 00
Therese Aronsson: 0736-56 22 63

Mail: crew@alalondon.se

Pin It on Pinterest