Så är vi tillbaks i Göteborg efter en tur till England som bland annat innehöll några obligatoriska marknadsbesök i London. Tyvärr hann vi enbart med Spitalfield Market och Camden Lock Market/Camden Village Market.

Spitalfields designmarknad på söndagar är en favorit, framförallt för att det fortfarande finns genuin design kvar där. En trend, särskilt på Camden, är att utbudet mer och mer består av billiga kläder och prylar från Kina. På sin höjd sätter man sin etikett på plaggen… Spitalfield ligger när Liverpool street station och inramas av både nya och gamla byggnader. Ovanför ”torgen” är marknaden hålls finns tak som skyddar mot det blöta Engelska klimatet. Man hittar allt ifrån kläder till accessoarer och det finns det stort utbud både för båda tjejer och killar. Helt klart värt ett besök! Dock är matutbudet relativt tråkigt och består till största delen av typiska fast food-ställen. 

Camden Lock Market är en stor marknad som ligger vid Camden Town. Värt att nämna är inte blanda ihop Camden/Buck Street Market med Camden Lock Market. Går man ifrån tunnelbanan längs Camden High Street fortsätter man längs gatan förbi Camden Market tills man nås av tågbron med Camden Lock i stora bockstäver. Camden Lock Market som ligger till vänster bjuder på en riktig turistupplevelse, med andra ord är det tunt med unik design. Mat finns dock i alla former och smaker till riktigt billiga priser. Men var beredd på att trängas och matförsäljarnas aggressiva säljmetoder. Det finns även en hel del trevliga pubbar och caféer i området. Tar du istället höger vid bron så ligger Camden Village Market som inte är lika turistiskt och har ett mer intressant utbud. Även här finns ett stort matutbud, men lite plats att slå sig ner längs kanalen och njuta av maten.

Guldkorn som vi inte hann med denna gången är Broadway Market i Hackney på lördagar som bjuder på en genuin design, musik och matupplevelse som defintivt kan rekommenderas!

I övrigt finns naturligtvis Portobello Road Market, nere vid bron finns det massor med designguldkorn. Ta er dock fort igenom den övre, turistiska delen. Även om det finns en hel del vintage- och antikaffärer med ett fascinerande, om än dyrt, utbud.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This