Picture

Just nu går vi igenom en spännande men också väldigt jobbig fas. Nämligen att välja ut de som ska få vara med på marknaden och som får stå över för den här gången.

Vi har många sökande, ungefär hälften av alla som söker får chansen att vara med. I princip alla sökande är definitivt såpass duktiga att de platsar på marknaden. Därför tvingas vi sätta upp lite kriterier för oss själva när vi väljer ut. Vi vill ha en marknad med både nöjda utställare och nöjda besökare. Här är några av de kriterier som vi använder:
 
– Alla målgrupper ska hitta något som lockar, vare sig man är hipsterkille, indietjej, majornasmåbarnsmorsa, eller kulturtant (för att inte tala om kulturtantsbihanget, gubben, kanske den svåraste gruppen). Vi försöker ha en så stor variation i utbudet som möjligt. Och de flesta ansökningarna är smycken och accessoarer, tryck/illustrationer och tjejkläder. Gör du något av detta så är det säkert uppåt tre sökande per plats.

– Varje marknad ska vara ett nytt äventyr så man som besökare vill komma tillbaks. Vi försöker ha olika designers, om en majoritet av utställarna inte varit med sedan tidigare vill man inte missa nästa marknad. Även om du är oerhört duktig eller är ensam om att göra tex herrkläder så säger vi med största sannolikhet nej till dig tredje gången även om du varit med de två senaste tillfällerna. Men vi vill gärna ha tillbaks dig gången efter!

– Ge chansen till så många utställare som möjligt. Det finns inte alltid plats för en utställare första gången, men andra eller tredje gången du söker så vill vi ge dig chansen att få vara med. Det lönar sig att söka igen.
 
Aldrig kul att få ett nej men ett nej betyder inte att vi inte vill ha dig som utställare någon annan gång. Det kommer alltid fler chanser. Ha det fint och lycka till med skapandet!
 


Pin It on Pinterest

Shares
Share This