Nu börjar vi presentera de drygt 60 formgivarna som ska vara med på à la London den 24 november på Pustervik. Först ut är smyckeskonstnären Paula Hagerskans.

Hennes passion för smyckeskonst kom naturligt genom hennes bakgrund som kläddesigner. Uppmärksammad blev hon då för sina innovativa detaljer.

Nu skapar hon sina konstverk genom att omvandla delar av naturen. Dessa gjuts av, ändrar sedan skepnad genom experimentell bearbetning av metallerna. Det är ett genuint hantverk som startar med skapande av prototyp. Prototypen skickas till ett litet gjuteri i Finland och därifrån tillbaka till Paula för efterarbete. Hon bearbetar metallerna för att få fram unik struktur och känsla i varje enskilt smycke. 

Paula har rötter från västkusten, de karga klipporna har delaktighet i den vackra råheten i hennes smyckeskonst. Hon älskar att ta ut svängarna och sedan krympa ned det till en komprimerad kraft. I kollektionen ser vi bland annat en rosenkvist runt halsen, videungsringar, vackra stenar i egen unik fattning skapad av kottskott.

www.paulahagerskans.se

Pin It on Pinterest

Shares
Share This