kroons kollektion hämtar inspiration från både stad och landsbygd. Med kamerans hjälp översätter de linjer, skuggor, kontraster och ytor till svartvita grafiska mönster. Närgångna studier av detaljer är deras specialitet – fönster, väggar, grindar, spår i asfalten och trädkvistar, allt ser de genom en svartvit lins. Deras mönster används sedan ihop med olika saker, till exempel anteckningsböcker i olika storlekar.

De har vandrat runt i gamla latinamerikanska stadskärnor och fångat spåren av tidens tand, av det vardagliga och ofta bortglömda. De har besökt svenska ödetomter och industriområden, men också helt vanliga gator i Stockholm, Falköping och Göteborg. De älskar vardagens magi, den där skuggan som bara finns mitt på dagen eller den oavsiktliga installationen i röran på en byggarbetsplats. Det nötta och stötta är deras passion. Ljus och kontrast bidrar till den abstrakta känslan och de förstorade perspektiven förändrar ofta skalan på deras mönster.

Nyss hemkomna från Colombia kommer de på á la London för första gången i Sverige att erbjuda en “limited edition” av sina fina handgjorda anteckningsböcker i två olika storlekar. Böckerna är tillverkade i Bogotá i samarbete med lokala bokbindaren Ricardo Corazón de Papel. De har hårda pärmar, 80 olinjerade vita sidor, svart gummiband runtom för att hålla pärmarna på plats och en innerficka längst bak för förvaring. www.kroonskollektion.se

Pin It on Pinterest

Shares
Share This