Att drabbas av en sjukdom som vuxen är tufft. Att drabbas som barn är tuffare! Idag, den 12 maj, är internationella ME-dagen. ME/CFS är en handikappande neurologisk sjukdom som påverkar många av kroppens system. ME/CFS drabbar vuxna och barn, kvinnor och män i alla världens länder. I Sverige beräknas 40 000 personer ha ME/CFS, av dem kan upp till 8000 vara barn. Vi som säljer under namnet I & U & ME är alla på ett eller annat sätt drabbade av sjukdomen ME/CFS, och vill på detta sätt uppmärksamma att även barn får sjukdomen. All intäkt från försäljningen på marknaden går direkt till arbetet för att sprida information och stöd kring barn med ME/CFS.

Designers:
Nilla fick ME/CFS för ca nio år sedan. När hon har lite ork över gör hon armband med budskap som hon säljer till förmån för olika ME-projekt.

I Camillas syrum får fantasin flöda fritt. Det innebär att resultaten varierar stort. Kläder, förkläden, lampskärmar, väskor, drömfångare – man vet aldrig!

Lars Ivarson har haft ME/CFS sedan 2006 och gör grafiska bilder i gränslandet mellan fantasi och verklighet. Han låter slumpen påverka i skapandet, att inte i förväg veta hur slutresultatet blir är hans signum.

Elin Lunde visar fotografier tagna med macrolins, och är på ständig jakt efter naturens små konstverk. Nörden i henne är fascinerad av vatten i alla faser, och trädgårdsentusiasten av blommor.

Pernilla lever sedan drygt 19 år med sjukdomen ME/CFS. När hon har lite kraft och ork över, broderar hon lite i hardagersöm och skänker till förmån för olika ME-projekt. Hela försäljningssumman skänks oavkortat.

Mireille som står bakom märket ”i min garderob”, har gjort unika och stilrena smycken av gamla urverk. Hon säljer av sitt lager nu eftersom hon på grund av kraftig försämring inte längre kan jobba. Hon har haft ME/CFS sen barndomen.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This