Nu närmar sig à la London med stormsteg – och från vänner och bekanta får vi ofta frågor i hopp om att vi kan ge lite bättre svar – att vi sitter på lite ”insider”-information. Och tanken slog oss därför – varför inte dela med de vanligast frågorna och våra bästa svar?

Den vanligaste frågan är NÄR ska man besöka marknaden? Det viktigast svaret är VARJE gång – för vi har omkring hälften helt nya utställare varje gång. Oddsen är alltså stor att man missar något fint om man hoppar över en marknad. Nu gäller dock oftast frågan vilken dag och vilken tid under helgen? Är du ett stort à la London-fan så rekommenderar vi att du kommer 15min innan öppning första dagen – då är du först ut och riskerar inte att guldkornen tar slut. Vi börjar ta betalt i ca 15min innan öppning – så vid öppning så kommer du in direkt. Mellan kl 12-15 på lördagen är det som mest folk – så bättre att komma innan eller efter denna tiden. Skulle du ändå komma vid den tiden så bli inte avskräckt ifall kön är lång – vi har många kortmaskiner och kön går fort in. Seneftermiddagarna är en annan bra tid, eller varför inte söndag? Lite lugnare än lördagen.

Har du några bra tips på vad man ska köpa på marknaden? När denna fråga kommer upp så brukar vi visa hemsidan – för vad man vill ha och vad man gillar är väldigt individuellt. På hemsidan finns alla utställare samlade och man kan lätt klicka sig vidare. Lättare att kolla lite innan – väl på plats kan 80 utställare bli lite överväldigande och risken är att man ångrar efteråt att man inte slog till på något. Eller att bästa kompisen visar upp sitt à la London-fynd dagen efter och man blir sjukt avundsjuk – något man helt missat!

Tips nummer tre blir att ta en paus. När blodtrycket börjar sjunka och man ångrar att man tog tjockaste dunjackan så rekommenderar vi att sätta sig en sväng i biblioteksbaren inne på Auktionsverket Kulturarena. En grym miljö och ett härligt ställe att ta en paus på, en god kopp kaffe, en kall öl eller varför inte ett glas bubbel att fira sina fynd med?

Ett annat bra tips är att din biljett gäller hela helgen! Se bara till att ta en stämpel innan du går ut. Så om det slår dig på lördagkvällen att en kalender med sura gubbar skulle bli en perfekt julklapp till svärfar – så är det bara att komma tillbaks på söndag igen!

Med juliga hälsningar från era marknadsgeneraler,

Mattias & Therese

————————————————————–

…För övrigt vill vi gärna inflika att vi tycker att Instagram är det nya svarta – om du har Instagram så tycker vi att det är det absolut bästa sättet att följa oss – vi heter @alalondon. Vi lägger upp nya designers varje dag och till skillnad från Facebook har du inte tur om du råkar se ett av våra inlägg. Inspireras varje dag inför marknaden!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This