Om marknaden

à la London designmarknad vill stötta småskalig design och små kreativa företag.  Ett par gånger per år samlar vi därför de bästa talangerna inom design, mode, konst och inredning och ställer till med inspirerande designmarkande.

Julen 2017 höll vi får 15 och 16:e marknad när 120 designtalanger lockade över 5000 besökare. Julen 2018 planerar vi att återvända till Auktionsverket Kulturarena och till Textile Fashion Center i Borås.

Vår vision är att bredda marknadsbegreppet och bjuda på det mest spännande och nyskapande som händer inom design just nu. Vi vill skapa en mötesplats för ny design där framtidens formgivare få chansen att nå ut med sina kreationer.

Idén till à la London kom när vi letade efter en marknad till vårt eget hobbyprojekt och insåg att utbudet av marknader var uruselt i Göteborg. Det vi längtade efter var en Londoninspirerad marknad och bestämde oss för att starta en egen, à la London. Vår målsättning var att skapa något med samma härlig atmosfär som man hittar på marknader som Portobello, Spitalfield, Camden och Broadway Street Market.

Premiären var våren 2010 på Pusterviksbaren där 26 oetablerade designers sålde sina saker på Pusterviks dansgolv. Det blev en succé. Genom åren har vi haft marknader på bland annat Pustervik, Göteborgs Kulturkalas, Göteborgs Konserthuset och Borås Textile Fashion Center.

Nyfiken på mer eller har ni spännande idéer på hur vi kan samarbeta? Tveka inte att kontakta oss på crew@alalondon.se!

 

 

Therese Rask

Kreativt ansvarig

Therese är möbeltapetserare, journalist och kreatören i arrangörsduon. Hon har mycket idéer, vill göra allt med en gång och förstår inte alltid varför allt måste organiseras. Det var designerna på à la London som inspirerade Therese till att själv våga satsa på hantverk och design, www.modernstories.se.

  • Effektivitet 85%
  • Kreativitet 80%
  • Planering 30%

Mattias Rask

Projektledare

Mattias är en organiserad visionär. Han är projektledare för marknaden och realisten som suckar över allt för vilda idéer. Mattias är skeppets kapten (för att välja en metafor som han gillar) och styr à la London framåt.

  • Organisering 90%
  • Visionär 70%
  • Multitasking 20%

Kontakta oss:

Mattias Rask: 0708-54 54 00
Therese Aronsson: 0736-56 22 63

Mail: crew@alalondon.se